Hop til hovedindholdet

FSC Danmark

Webinar om EUDR – EU Deforestation Regulation


Dato og tid

Torsdag d. 23. februar 2023 kl. 08:30 til 10:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 22. februar 2023 kl. 12:00

Sted

Online arrangement, ., . . Online arrangement
.
. .

Webinar om EUDR – EU Deforestation Regulation


EUDR – EU Deforestation Regulation: Hvad indeholder den, og hvad skal du sørge for?  

I december 2022 vedtog EU Parlamentet ny lovgivning, der skal adressere verdens afskovning og den sammenhæng den har med en række forskellige varer, der importeres til det europæiske marked. Lovgivningen går under navnet EUDR – EU Deforestation Regulation – og den er tænkt som en afløser og udvidelse af den eksisterende EUTR. Således står europæiske virksomheder og importører nu overfor nye og udvidede krav til due diligence og dokumentation.  

EUDR slår i første omgang igennem på syv produkter, som samlet vurderes at udgøre den største trussel mod verdens skove. Det handler naturligvis om tømmer, men også om palmeolie, oksekød, kaffe, kakao, soja og gummi, men EUDR-reglerne gælder også for en række af blandede produkter, fordi de indeholder ingredienser fra de syv udvalgte råvarer. For eksempel chokolade, der indeholder kakao eller palmeolie, samt møbler eller papir og trækul, der er lavet af træ. Desuden dækker den også produkter som kosmetik og cremer, der ofte indeholder palmeolie. 

Invitaion til webinar
23. februar fra kl. 8.30-10.00 inviterer FSC® Danmark og Märk til webinar, hvor vi i samarbejde med Christian Sloth fra Preferred by Nature dykker ned i lovgivningens forskellige elementer og krav, hvordan man som dansk virksomhed og importør lever op til dem i praksis og hvordan FSC-certificering kan støtte i overholdelsen af lovkravene. 

Webinaret koster 250 kr. at deltage i, som betales ved registrering.  

Det er gratis for medlemmer af FSC Danmark og for B Corp certificerede virksomheder. Kontakt Märk eller FSC Danmark for en registreringskode, hvis du ikke har fået en tilsendt.  

Tilmeldingsfrist senest 20. februar 2023.  

Har du spørgsmål vedr. webinaret er du velkommen til at kontakte: Loa Worm fra FSC Danmark, l.worm@dk.fsc.org / 28780819  

Ét webinar ud af tre
Dette webinar er et af en række på i alt tre webinarer, som FSC og Märk udbyder. De to øvrige webinarer gør dig klogere på:  

 
FSC® F000208

Kontaktinformation til arrangør

FSC Danmark
FSC Danmark

Tlf: +45 88709518
info@fsc.dk

Kontaktinformation til arrangør

FSC Danmark
FSC Danmark

Tlf: +45 88709518
info@fsc.dk